Γλυκιά τυρόπιτα
Γλυκιά τυρόπιτα. Φτιάξτε την παραδοσιακή τυρόπιτα σε γλυκιά εκδοχή με τραγανό φύλλο, φέτα, τραχανα και σιροπι!
Υλικά
6 φύλλα κρούστας
4-5 αυγά
λάδι
Τραχανάς ψηλός Όχι ξινός μούλιασμα 3 φλιτζάνια του καφέ
φέτα 400gr
Σιρόπι
1 και μισό φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1 και μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση
Διπλώνω το φύλλο στη μέση και βάζω λάδι-αυγο με το πινέλο αρκετή ποσότητα
Πασπαλίζω τραχανά και φέτα το κάνω ρόλο και το βάζω στο ταψί πυρέξ ορθογώνιο
Παίρνει έξι μπαστούνια.
Ψήνω 180 με 200 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.
Το υπόλοιπο αυγό και το λάδι το περιχύνουμε από πάνω
Στο τέλος ζέστη πίτα ζεστό σιρόπι και σιροπιάζω και ψήνω άλλα 10 λεπτά με αλουμινόχαρτο
Τέλος αφήνω να ξεκουραστεί
Η Συνταγή είναι της κας Athanasia Argiropoulou