Γλυκιά μπουγάτσα αέρος

Βουτυρώδη, Φυλλώδης γλυκια μπουγάτσα τυλιγμένη γύρω από μια γέμιση γλυκού σιμιγδαλιού με κρέμα πορτοκαλιού και πασπαλισμένη με ζάχαρη κανέλας.

Υλικά:

• 4 + 1/4 φλιτζάνια γάλα
• Φλουδα από 1/2 πορτοκάλι
• 3/4 φλιτζανιού ψιλό σιμιγδάλι
• 4 αυγά
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1/4 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
• 1 πακέτο φύλλο ζαχαροπλαστικής
• 3/4 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο ή ελαφρύ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνουμε το γάλα και την φλούδα πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενσωματωθεί και να πήξει ελαφρώς.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατεψουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα του γάλακτος ανακατεύοντας σε μέτρια χαμηλή φωτιά μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και βγάζουμε τη φλούδα πορτοκαλιού.

3. Αλείφουμε ελαφρά ένα ταψί με λάδι/βούτυρο. Στρώνουμε προσεκτικά τον πάτο του ταψιού με 8 φύλλα φύλλου, αλείφοντας ελαφρά κάθε στρώση με λάδι/βούτυρο. Προσθέστε την κρέμα και διπλώστε πάνω από οποιοδήποτε επικαλυπτόμενο φύλλο. Ρίχνουμε από πάνω άλλα 6 φύλλα φιλα, αλείφοντας κάθε στρώση με το υπόλοιπο λάδι. Κοψτε τα επάνω στρώματα με ένα κοφτερό μαχαίρι στις μερίδες που θέλετε.
4. Ψήνουμε στους 180οC μέχρι να ροδίσουν, γύρω στα 30-40 λεπτά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα όσο είναι ζεστά. Κόβουμε και σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

Follow on instagram melpomeni.matthews

Προηγούμενο άρθροΠεινιρλί με ζαμπόν, καλαμπόκι και κίτρινο τυρί.
Επόμενο άρθροΜπουτάκια κοτόπουλου με μανιτάρια σε κρέμα σάλτσας.