Γλυκό εκλέρ σοκολάτας
Συστατικά
450 gr συσκευασία κράκερ
100 gr Γιωτης ανθος αραβοσιτου στιγμης βανιλια φακελος 62 gr
4 φλιτζάνια γάλα
για την σαντιγι
350γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη (με όλα τα λιπαρά)
50γρ. άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
για το γλασσο
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. κονιάκ
100 γρ. βούτυρο, σε κομματάκια
Εκτέλεση
Τοποθετήστε το κάτω μέρος ενός ταψιού ψησίματος 22×30 εκ με κράκερ .
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το γάλα και την βανίλιας Γιωτης σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί.
Ανακατευουμε τη σαντιγί. Απλώστε μια στρώση από το μείγμα της πουτίγκας πάνω από τα κράκερ .
Εναλλάξτε τις στρώσεις κράκερ και πουτίγκας μέχρι την κορυφή του ταψιού.
Για την σαντιγι
Σε ένα κάδο του μίξερ ή σε μεγάλο μπολ άδειασε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και πρόσθεσε τις βανίλιες και σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη.
Ξεκίνα να χτυπάς σε χαμηλή ταχύτητα την σαντιγί σου και όσο συνεχίζεις το χτύπημα αύξησε σταδιακά την ταχύτητα.
Όταν βλέπεις ότι αρχίζει να κάνει τουφίτσες που να στέκονται, τότε μπορείς να σταματήσεις το χτύπημα.
Για το γλασο
Αρχικά, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε, να ενωθούν με τη σοκολάτα.
Έπειτα, ρίχνουμε λίγο-λίγο το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη σπάτουλα, ώσπου να ενσωματωθεί σ’ ένα λείο, γυαλιστερό μείγμα.
Τέλος, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να γίνει χλιαρό και το στρώνουμε επάνω στην επιφάνεια του γλυκού.
Καλή Απόλαυση