Αυτό το γλυκάκι νεσεστέ είναι μια απλή και ταπεινή συνταγή, που συχνά έφτιαχναν οι πρόσφυγες όταν τα υλικά για πιο περίτεχνα γλυκά ήταν λιγοστά.
Υλικά:
Νερό: 6 φλ.
Ζάχαρη: 4 φλ.
Κορν Φλάουρ (Νεσεστέ): 1 φλ. + λίγο νερό για διάλυση
Βανιλίνες: 2
Κανέλα: για πασπάλισμα
Καρύδι τριμμένο: για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βράζετε νερό και ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Διαλύετε το νεσεστέ σε λίγο νερό.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε σιγά-σιγά το διαλυμένο νεσεστέ, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αποσύρετε, προσθέτετε βανιλίνες.
Μοιράζετε σε μπολ/ταψί, αφήνετε να κρυώσει και βάζετε ψυγείο (2-3 ώρες).
Πασπαλίζετε με κανέλα και καρύδι πριν σερβίρετε.
Η Συνταγή είναι της κας Palmira Aristou