Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα

Διαφήμιση

Υλικά

115 γρ. κουβερτούρα με 50%-60% κακάο, ψιλοκομμένη
115 γρ. ζάχαρη
115 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο ακόμα για το τσέρκι
1 αυγό
230 γρ. μπισκότα πτι μπερ

Για το γλάσο
230 γρ. κουβερτούρα με 50%-60% κακάο, ψιλοκομμένη

300 γραμμάρια θρυμματισμένα μπισκότα,
3 μπανάνες κομμένες σε φέτες
50 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Διαφήμιση


Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε μπισκοτογλυκό σοκολάτας αρχικά βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα τσέρκι διαμέτρου 15 εκ. και ύψους περίπου 6 εκ. και έπειτα το τοποθετούμε πάνω στη λαμαρίνα
του φούρνου, όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα μαλακό και κρεμώδες μείγμα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (τη βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ το οποίο στερώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει)
και τη ρίχνουμε στο βούτυρο ανακατεύοντας.
Έπειτα βάζουμε στο μείγμα το αυγό και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να ενσωματωθεί.

Διαφήμιση

Μετά πρόσθεσα περίπου 300 γραμμάρια θρυμματισμένα μπισκότα, 3 τμχ μπανάνες κομμένες σε φέτες και 50 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας σε αυτό.
Ανακάτεψα όλα τα υλικά και έριξα σε ένα ταψί με πάτο που πέφτει. Μετά το βάζω στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει.

Για το γλάσο
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Αναποδογυρίζουμε με προσοχή το γλυκό πάνω σε μια σχάρα και το περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
Με μια παλέτα λειαίνουμε το γλάσο στην επιφάνεια και τα πλαϊνά. Σκορπιζουμε σταγόνες σοκολάτας
Αφήνουμε κατά μέρος έως ότου σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Σας εύχομαι ένα υπέροχο απόγευμα ❤️❤️

Διαφήμιση

Διαφήμιση