Κέικ σοκολάτας με κρέμα κανέλας

Διασκευή από το περιοδικό Piu Dolci

Υλικά:

Για το κέικ:
60 γρ σοκολάτα γάλακτος
60 γρ μαύρη σοκολάτα
115 γρ βούτυρο
3 αυγά
110 γρ ζάχαρη
60 γρ κορν φλαουρ
1 κουτ. εκχυλισμα βανίλιας
1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
πρέζα αλάτι

Για την κρέμα:
200 ml κρέμα γαλακτος
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη (περίπου 25 g)
10 g (1 φακελάκι ή 2 κουταλιές της σούπας) ζάχαρη βανίλια
10 g (1 φακελάκι ή 2 κουταλάκια του γλυκού) ζάχαρη κανέλας (προαιρετικά)
μπαλάκια σοκολάτας για πασπάλισμα

Προετοιμασία:

Κέικ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Κόβουμε έναν κύκλο χαρτί ψησίματος και το τοποθετούμε στον πάτο μιας φόρμας κέικ με διάμετρο 18 -20 εκ. Λαδώνουμε καλά το ταψί.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το κορν φλαουρ, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Βάζουμε το βούτυρο και τα δύο είδη σοκολάτας σε ένα πυρίμαχο μπολ. Τα λιώνουμε σε μπεν μαρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με ένα μίξερ μέχρι το μείγμα να αφρατεψει και να φουσκώσει σε όγκο. Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε για λίγο μέχρι να απορροφηθεί.

Χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα, προσθέστε προσεκτικά το μείγμα σοκολάτας στα αυγά. Τέλος, προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά συστατικά, ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να απορροφηθούν.
Μεταφέρετε τη ζύμη στην φόρμα. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι μια οδοντιγλιφύδα στο κέντρο να βγει στεγνή.
Μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου πριν από το 35ο λεπτό! Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά πριν το αφαιρέσετε.
Πριν εφαρμόσετε την κρέμα, βεβαιωθείτε ότι έχει φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Κρέμα:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα με τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και την κανέλα μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές. Απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω στο κέικ. Πασπαλίζουμε με μπάλες σοκολάτας.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓλυκιά Κολοκυθόπιτα με καρύδι….και ένα κρυμμένο μυστικό υλικό
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με Ζυμαρικά Λευκό κρασί και μανιτάρια