Αυτό το τσιζκέικ είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες, ειδικά όταν δεν θέλεις να ανοίξεις τον φούρνο. Είναι τόσο γρήγορο, τόσο δροσερό και τόσο νόστιμο! Εγώ το φτιάχνω πολύ συχνά όταν έχω ξαφνικούς καλεσμένους ή θέλω κάτι γλυκό χωρίς πολύ κόπο. Πάμε να το φτιάξουμε μαζί, θα ξετρελαθείτε!
-
Γρήγορο Τσιζκέικ
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για δροσερό τσιζκέικ χωρίς ψήσιμο, με βάση μπισκότου και κρέμα από τυρί κότατζ και καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Ιδανικό για καλοκαίρι!
Prep Time 20 minutesAdditional Time 3 hoursTotal Time 3 hours 20 minutesIngredients
Για τη βάση:
- 150 γραμμάρια μπισκότα (εγώ χρησιμοποιώ Digestive ή Πτι-Μπερ)
- 70 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα:
- 750 γραμμάρια τυρί κότατζ (cottage cheese)
- 300 γραμμάρια βρασμένο ζαχαρούχο γάλα (καραμελωμένο ζαχαρούχο)
- 3 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
- 50 ml νερό (κρύο)
Instructions
┊◌🍳┊◌🥄┊◌🔪┊◌🥣┊
- Προετοιμάζω τη ζελατίνη: Σε ένα μικρό μπολάκι, ρίχνω το κρύο νερό και προσθέτω τη ζελατίνη σε σκόνη. Ανακατεύω και την αφήνω στην άκρη να φουσκώσει για περίπου 5-10 λεπτά.
- Φτιάχνω τη βάση: Παίρνω τα μπισκότα και τα θρυμματίζω σε ψίχουλα. Εγώ τα βάζω στο μούλτι και τα κάνω σκόνη, αλλιώς τα βάζω σε μια σακούλα και τα χτυπάω με έναν πλάστη.
Σε ένα μπολ, ρίχνω τα θρυμματισμένα μπισκότα και προσθέτω το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω καλά μέχρι να βραχούν όλα τα ψίχουλα.
Παίρνω μια φόρμα για τσιζκέικ με αποσπώμενη βάση (περίπου 20-22 εκ.) ή ένα ταψάκι. Στρώνω τη βάση με τα μπισκότα, πιέζοντάς τα καλά με την πλάτη ενός κουταλιού ή με τα χέρια μου, για να γίνει μια ομοιόμορφη στρώση.
Βάζω τη βάση στο ψυγείο όσο ετοιμάζω την κρέμα. - Φτιάχνω την κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω το τυρί κότατζ και το βρασμένο ζαχαρούχο γάλα. Τα ανακατεύω πολύ καλά με το μίξερ ή με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως και να γίνει ένα λείο μείγμα. Αν θέλω, μπορώ να τα περάσω και από το μπλέντερ για πιο βελούδινη υφή.
- Ετοιμάζω τη ζελατίνη: Λιώνω τη φουσκωμένη ζελατίνη στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα (περίπου 10-15 δευτερόλεπτα) ή σε μπεν μαρί, μέχρι να γίνει εντελώς διάφανη και υγρή. Προσοχή: Μην την αφήσετε να βράσει!
Παίρνω μια μικρή ποσότητα από το μείγμα τυριού και τη ρίχνω στη λιωμένη ζελατίνη, ανακατεύοντας γρήγορα. Αυτό το κάνω για να μην "κόψει" η ζελατίνη όταν τη ρίξω στο κρύο μείγμα.
Ρίχνω όλη τη ζελατίνη πίσω στο μεγάλο μπολ με το μείγμα τυριού και ανακατεύω πολύ καλά και γρήγορα, μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως η κρέμα.
Βγάζω τη βάση από το ψυγείο και ρίχνω το μείγμα της κρέμας ομοιόμορφα πάνω της. Ισιώνω την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Βάζω το τσιζκέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, ή καλύτερα όλη τη νύχτα, για να σφίξει καλά.
Καλή όρεξη και να το απολαύσετε!
Notes
Tips από εμένα:
Για πιο λεία κρέμα: Αν το τυρί κότατζ έχει μεγάλα κομμάτια, μπορείτε να το περάσετε από το μπλέντερ ή το μούλτι πριν το ανακατέψετε με το ζαχαρούχο γάλα.
Πρόσθετη γεύση: Μπορείτε να προσθέσετε λίγη βανίλια ή ξύσμα λεμονιού στην κρέμα για επιπλέον άρωμα.
Επικάλυψη: Αφού σφίξει το τσιζκέικ, μπορείτε να το γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα, μαρμελάδα, σιρόπι καραμέλας ή λιωμένη σοκολάτα.
Φόρμα: Αν δεν έχετε φόρμα με αποσπώμενη βάση, μπορείτε να στρώσετε ένα απλό ταψάκι με λαδόκολλα που να προεξέχει λίγο στα πλαϊνά, για να το σηκώσετε εύκολα όταν παγώσει.