Υλικά

Για τις πατάτες (συνταγή Άκη Πετρετζίκη):
500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες πάχους περίπου 0.5 εκ.
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού λαχανικών σε σκόνη (bouillon σε σκόνη)
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
Χυμός από 1 λεμόνι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το κοτόπουλο γύρος (συνταγή Δημήτρη Μιχαηλίδη):
1 κιλό φιλέτα μπούτι κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
125 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
110 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμός από 1 λεμόνι
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
Επιπλέον:
2 λάιμ, κομμένα στη μέση
2 ξύλινα σουβλάκια για σουβλάκι
Πίτες για σουβλάκι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τις πατάτες:
Κόψτε τις πατάτες σε φέτες και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί.
Πασπαλίστε με σκόνη σκόρδου, λαχανικών σε σκόνη, ρίγανη, μουστάρδα Ντιζόν, χυμό από 1 λεμόνι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατέψτε καλά να καλύψετε τις πατάτες.

Για το κοτόπουλο:
Βάλτε τα φιλέτα μπούτι σε ένα μπολ. ​​Προσθέστε το στραγγιστό γιαούρτι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τη φλούδα και τον χυμό από 1 λεμόνι,
σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι, σκόνη κόλιανδρου, ρίγανη, κύμινο και γλυκιά πάπρικα.
Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα να μαριναριστούν όλη τη νύχτα.
Κόψτε 2 λάιμ στη μέση και τρυπήστε το καθένα με ένα καλαμακι για σουβλάκι.
Τοποθετήστε τα σε ταψί με πατάτες (ή εναλλακτικά χρησιμοποιήστε 2 ξεχωριστά ταψιά: ένα για τις πατάτες και ένα για το κοτόπουλο).
Περάστε κάθε φιλέτο μπούτι πάνω από τα σουβλάκια σχηματίζοντας ένα σταυρό
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αέρα για περίπου 60 λεπτά. (Ελέγξτε μετά από 45 λεπτά).
Βγάλτε το από τον φούρνο και κοψτε το κρεας οπως τον γυρο. Σερβίρετε με ψητές πατάτες και πίτα.

Thespina Alembakis