Τα δίχρωμα μπισκότα βουτύρου είναι ένα κλασικό γλυκό που φέρνει αμέσως στο μυαλό μας τα Χριστούγεννα. Ιδανικά να τα διακοσμήσετε με ζαχαρόπαστα ή γλάσο και να δημιουργήσετε μοναδικά στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

Υλικά

200 γρ. κρύο βούτυρο αγελάδος κομμένο σε κύβους
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανίλιες
1 αυγό & 1 κρόκο αυγού
Λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
350 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που θρυμματίζεται.
Τέλος ρίχνουμε το αυγό και τον κρόκο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη μαλακή ζύμη.
Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο και στην μια βάζουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Σ ένα αντικολλητικό χαρτί ξεκινάμε να κάνουμε κορδόνια από τις δυο ζύμες και να τα ενώνουμε εναλλάξ.Τ ανοίγουμε με τον πλάστη να ενωθούν.
Κόβουμε με  κουπ-πατ τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Η ζύμη που μας μένει εννοείται την ξανά ζυμώνουμε και κάνουμε τα υπόλοιπα σχέδια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 15’-20’ (ανάλογα το μέγεθος).
Αφού κρυώσουν αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγώς κλεισμένο σκεύος ώστε να διατηρηθούν τραγανά.

Καλή σας απόλαυση!!!!
Η εκτέλεση είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη