Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή για ένα υπέροχο δίχρωμο κέικ με κρέμα που θα γίνει το αγαπημένο σας! Είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την αφράτη υφή του παντεσπανιού με μια πλούσια, βελούδινη κρέμα, φέρνοντας στο τραπέζι σας μια πανδαισία γεύσεων και χρωμάτων.
Υλικά
Παντεσπάνι
8 αυγά,
1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη,
2 ποτήρια του νερού φαριναπ,
1 μπεικιν,
ξύσμα λεμονιού,
3 κουταλιες σουπας κακάο,
10 κουταλιες σουπας νερό,
2 βανιλιες
Σιρόπι
2 1/2 ποτήρια του νερού νερό
2 1/2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 βανίλια
Κρέμα
2 ερμολ,
2 ζαχαρουχο,
1 1/2 κουβερτούρα
Εκτέλεση
Χτυπάω τα ασπράδια μαρέγκα και τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Ρίχνω το μπεικιν στο αλεύρι και ανακατευω ολα τα υλικά.
Στο τελος βάζω τη μαρέγκα και ανακατευω χωρις μίξερ.
Ρίχνω το μισό και λίγο παραπάνω χυλό στο ταψί (νούμερο 40)
Και στο υπόλοιπο βαζω το κακάο και το ριχνω από πάνω. Ψηνω στους 180 για 25 λεπτα στον αέρα.
Οταν κρυώσει το χωρίζω στη μέση,σιροπιαζω και ρίχνω τη μισή κρέμα.
Σκεπαζω, σιροπιαζω πάλι και βάζω την υπόλοιπη κρέμα.
Επανω ετριψα μισή κουβερτούρα.
Καλή Απόλαυση