Δροσερό γιαουρτογλυκό ψυγείου με μπισκότα

Διαφήμιση

Υλικά

Τι θα χρειαστείτε
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 ml)
300 γρ. μπισκότα γεμιστά με γεύση λεμόνι
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ή φυτική κρέμα
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Ξύσμα λεμονιού
1-2 φιαλίδια κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
Τριμμένα καρύδια και φιστίκια Αιγίνης (ή χοντροτριμμένο παστέλι)

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στον πολυκόφτη. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.

Σε άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και το ζαχαρούχο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Αν θέλουμε προσθέτουμε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Δεν δίνει κάτι στη γεύση, είναι όμως όμορφο στο μάτι, για να φανούν οι στρώσεις του γλυκού μας.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγύ με το μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα. Μόλις διογκωθεί η κρέμα και αρχίσει να κάνει κορυφές, σταματάμε το χτύπημα για να μην κόψει.

Διαφήμιση

Σε γυάλινο σκεύος ή ταψάκι στρώνουμε το μπισκότο με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι. Από πάνω στρώνουμε την κρέμα γιαουρτιού.
Στη συνέχεια στρώνουμε τη μισή σαντιγύ πάνω από την κρέμα. Μεταφέρουμε την υπόλοιπη σαντιγύ σε κορνέ. Κάνουμε ροζέτες ή σχεδιάκια. Αν δεν έχουμε κορνέ χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι ή ένα πιρούνι για να δώσουμε κυματισμούς ή σχέδια στην επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ: Greek Cooking by Katerina

Διαφήμιση