Κέικ Σοκολάτας με καρύδια
Είναι ένα κεικ με απίστευτο άρωμα και γεύση σοκολάτας.
Έχω ετοιμάσει πολλές φορές αυτή τη λιχουδιά και πάντα ήθελα να την βελτιώσω
Και αυτές είναι οι αναλογίες που μου αρέσουν περισσότερο😋
Αν ακολουθήσετε αυστηρά τους κανόνες παρασκευής και τη σειρά προσθήκης των συστατικών, θα έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα
Υλικά
150 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
150 γραμμάρια βούτυρο
3 αυγά
1 πρέζα αλάτι
250 γρ ζάχαρη
1 πακέτο ζάχαρη βανίλια
50 γρ κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
120 γρ αλεύρι
30 γρ κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Διακόσμηση
80-100 γρ καρυδια
κεράσια από μαρμελάδα κεράσι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε την μαύρης σοκολάτας και το βούτυρο και λιώνουμε σε μπεν μαρι και αφήνουμε να κρυώσει
Χτυπάμε τ αυγά με μια πρέζα αλάτι με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 8 λεπτά, μετά προσθέτουμε ζάχαρη και την βανίλια και ανακατεύουμε με λίγες μόνο κινήσεις για να μην διαλλυθουν οι κρυσταλοι ζαχαρης.
Ρίξτε τη μάζα των αυγών στη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος
Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο και μπέικιν πάουντερ
Ανακατέψτε τα πάντα καλά. Το βάζουμε στη φόρμα
Το μέγεθος της φόρμας είναι 20*25, καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και το πασπαλιζουμε με καβουρδισμενα και ψιλοκομμένα καρύδια. Από πάνω έβαλα και κεράσια από μαρμελάδα κεράσι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40 λεπτά
Ανάλογα με τον φούρνο σας
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
1. Όλα τα προϊόντα σε θερμοκρασία δωματίου, αυτό επηρεάζει την καλή συνοχή της ζύμης
2. Η σοκολάτα παίζει σημαντικό ρόλο στα μπράουνις, τα οποία πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον 70% κακάο
3. Προσθέστε ζάχαρη στα χτυπημένα αυγά για να διατηρήσετε τους κρυστάλλους, αυτό επηρεάζει την τραγανή κρούστα της ζύμης
4. Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρι αυτό είναι πολύ σημαντικό!
Όταν η σοκολάτα ζεσταθεί στον ατμό, η υφή της θα παραμείνει ομοιόμορφη και δεν θα σχηματίσει σβόλους
5. Το αλεύρι πρέπει να προστίθεται σταδιακά μία κουταλιά τη φορά για να είναι χαλαρή η υφή της ζύμης και να μην στουμπώνει
Η Συνταγή είνα της Надія Шмотолоха