Υγιεινό κέικ καρότου
Συστατικά:
(για διάμετρο 16 cm):
Κεικ
• 40 γρ πλιγούρι/αλεύρι
• 40 γρ αλεύρι
• 60 γρ χουρμάδες*
• 160 γρ καρότα
• 3 αυγά
• 80 γρ κεφίρ
• 10 g μπέικιν πάουντερ
• 5 γρ κακάο και κανέλα
• Προαιρετικά: γλυκαντικό ή ζαχαρη
Κρέμα:
• 540 γρ τυρί κότατζ
• 150 γρ γιαούρτι
• Προαιρετικά: γλυκαντικό ή ζαχαρη
Εκτέλεση
Ξηρά Υλικά
Αλέστε το πλιγούρι βρώμης σε κατάσταση αλευριού. Τα ανακατεύουμε με αλεύρι, κακάο, κανέλα, μπέικιν πάουντερ
και γλυκαντικό.
Αλέστε τους χουρμάδες στο μπλέντερ * Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με άλλα αποξηραμένα φρούτα / ξηρούς καρπούς / μείγμα και των δύο.
Τρίβουμε τα καρότα σε ψιλό τρίφτη.
για το Κεικ: Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Ανακατεύουμε τους κρόκους με το κεφίρ.
Προσθέστε τη μάζα του χουρμά και χτυπήστε με ένα μπλέντερ. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρεγκα.
Ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα μας γυρίζοντας με μια σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω. Στη συνέχεια, ακόμη πιο προσεκτικά, εισάγουμε εδώ τα ξηρά υλικά και τα τριμμένα καρότα.
Αδειάζουμε σε ταψί και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-35 λεπτά.
Στο μεταξύ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα με ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Όταν είναι έτοιμο το μπισκότο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το κόβουμε σε τρία μέρη και ξεκινάμε τη συναρμολόγηση
κέικ-κρέμα-κέικ-κρέμα-κέικ
Με την υπόλοιπη κρέμα αλείφουμε το πάνω μέρος και τα πλαϊνά της τούρτας μας, αν θέλουμε διακοσμούμε με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής
Βάλτε στο ψυγείο τουλάχιστον μια νύχτα
Καλή Επιτυχία
Η Συνταγή είναι της Svetlana Shtoda