Διαφήμιση

Συνταγή για εκλέρ. 😋👍

Διαφήμιση

Ονόμασα αυτή τη συνταγή – «Εκλέρ που μπορούν να φτιαξουν όλοι». Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι σας.

Υλικά

Διαφήμιση

✅Ζύμη:
νερό – 1 ποτήρι
αλάτι – μια πρέζα
μαργαρίνη (βούτυρο) – 125 γραμμάρια.
αλεύρι – 1 φλιτζάνι
αυγό (όχι μεγάλο) – 5-6 τεμάχια ή μεγάλα – 4 τεμάχια.

✅Κρέμα:
γάλα – 0,5 λίτρα.
αυγό – 2 τεμάχια
ζάχαρη – 1 ποτήρι
αλεύρι – 2 κουταλιές της σούπας
κορν φλαουερ- 2 κουταλιές της σούπας
Βουτυρο – 200 γραμμάρια.

✅Γλάσο:
Κρέμα γάλακτος- 2 κουταλιές της σούπας
ζάχαρη – 0,5 φλιτζάνι
βούτυρο – 50 γραμμάρια.
κακάο – 2 κουταλιές της σούπας.

✅Πως να φτιαξετ τα εκλέρ:

Διαφήμιση

Ρίξτε ένα ποτήρι νερό στο κατσαρολάκι, προσθέστε μια πρέζα αλάτι, τη μαργαρίνη και βράστε.
Όταν βράσει όλη η μάζα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά ένα ποτήρι αλεύρι, ανακατεύοντας όλη την ώρα.
Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε τη ζύμη με μια σπάτουλα. Όταν η ζύμη γίνει ομοιογενής, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, σε θερμοκρασία περίπου 60 βαθμούς. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά σπάζοντας σταδιακά το καθένα. Η τελική ζύμη δεν θα είναι πηχτή, πρέπει να πεφτει από ένα κουτάλι.

Διαφήμιση


Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και με ένα κουτάλι βουτηγμένο σε νερό ή χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής απλώνουμε δοσεις ζύμης περιπου 5-7 εκ σε ένα ταψί.
Στέλνουμε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C και ψήνουμε για 40 λεπτά. Όσο ψήνονται τα εκλέρ, μην ανοίξετε τον φούρνο (ειδικά τα πρώτα 20 λεπτά, διαφορετικά θα πέσει η ζύμη).

Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, αλλά δεν το βράζουμε. Ξεχωριστά χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλαουερ.
Στο γάλα, που ζεσταίνεται, δεν βράζει, αλλά καίει, εισάγουμε το μειγμα αλευριου-αυγων που προκύπτει, ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν η μάζα γίνει ομοιογενής, κρυώστε και προσθέστε βουτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατέψτε.

Ετοιμάστε το γλασσο.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το κακάο. Ανακατεύοντας συνεχώς, φέρνουμε τη μάζα σε ομοιογενή κατάσταση.
Όταν η ζύμη έχει κρυώσει τελείως, γεμίστε την με κρέμα με όποιον τρόπο σας βολεύει: μπορείτε να κόψετε το εκλέρ στη μέση, να απλώσετε την κρέμα και απλώς να καλύψετε με το δεύτερο μισό ή μπορείτε να κάνετε μια μικρή τρύπα και να χρησιμοποιήσετε μια σακούλα για την εισαγωγή της κρέμας.
Πασπαλίζουμε με γλάσο τα εκλέρ.

Καλή όρεξη!❤️

ΠΗΓΗ: Вероника Баликова

Διαφήμιση


Διαφήμιση