Κουλουράκια με γιαούρτι
Τα αφράτα, ελαφριά και εξαιρετικά μαλακά κουλουράκια με γιαουρτι είναι πάντα μια δημοφιλής απόλαυση.
Είναι ιδανικά για φίλους ή για την οικογένεια. Είναι εντυπωσιακά στην εμφάνιση, αλλά φτιάχνονται εύκολα σε λιγότερο από 30 λεπτά!
Συστατικά:
1 αυγό 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη -100 γρ
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας – 10 ml
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι-3 γρ
1/4 φλιτζάνι ξινη κρέμα-50 γρ. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι για μια ελαφριά εκδοχή)
1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο – 100 γρ
2 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο -320 γρ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ – 5 γρ
Μούρα και κερασάκια τραγανα.
Κατευθύνσεις:
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε 1 αυγό, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε μαζί για 2 λεπτά.
2. Προσθέστε στο μπολ αλάτι, γιαούρτι, μαλακό βούτυρο, κοσκινισμένο αλεύρι και μπέικιν πάουντερ και ζυμώστε μέχρι να ενωθεί η ζύμη.
Αφήνουμε τη ζύμη να καθίσει για 10 λεπτά. Εάν η ζύμη γίνει πολύ μαλακή, παγώστε για 10 λεπτά.
3. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ανοιξτε την ζυμη σε κύκλο 36 cm. Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κόφτη 9 εκ., κόψτε 14 μπισκότα, ξανατυλίγοντας τα υπολείμματα και ξαναφτιαξτε τα. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε απόσταση περίπου 4 εκ μεταξύ τους στο ταψί. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτη 6 εκ., τρυπήστε το κέντρο
των 14 κουλουριων. Διπλώστε τη μια πλευρά πάνω στην άλλη. Συμπληρώστε με φρέσκα μούρα η κερασακια.
4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Ψήνουμε για 15 με 18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
Αφήνουμε να κρυώσει πάνω στο ταψί για 5 λεπτά.
Καλη Απόλαυση
ΠΗΓΗ: Loredana Balanga