Υλικά:

Ελιές πράσινες τσακιστές (χωρίς κουκούτσια)
Κρεμμύδια
Φρέσκο κόλιαντρο
Φρέσκο δυόσμο
Ελαιόλαδο
Ζύμη με προζύμι

Εκτέλεση:

Προετοιμασία των υλικών:

Αφαιρέστε τα κουκούτσια από τις ελιές.
Καθαρίστε και κόψτε τα κρεμμύδια σε μικρά κομματάκια.
Κόψτε τον κόλιαντρο και τον δυόσμο σε μικρά κομμάτια.
Βάλτε όλα τα υλικά (ελιές, κρεμμύδια, κόλιαντρο, δυόσμο) σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα καλά.

Προετοιμασία της ζύμης:

Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στη ζύμη με προζύμι και ζυμώστε ξανά για να ενσωματωθεί το λάδι.
Κόψτε τη ζύμη σε ισόποσα κομμάτια των 250 γραμμαρίων περίπου.

Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα μικρό δίσκο.
Βάλτε στο κέντρο του δίσκου μια γενναιόδωρη ποσότητα από το μείγμα με τις ελιές.
Κλείστε τη ζύμη γύρω από τη γέμιση, πιέζοντας καλά τις άκρες για να σφραγίσετε.
Ζυμώστε κάθε ελιωτή ελαφρά για να ενσωματωθούν τα υλικά.

Αφήστε τις ελιωτές να ξεκουραστούν για περίπου 30 λεπτά.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις και αέρα.
Ψήστε τις ελιωτές για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους.

Η Συνταγή είναι του κου Kyriacos Mitsides

Προηγούμενο άρθροΚανταΐφι με Κρέμα και Σαντιγί (Εκμέκ)
Επόμενο άρθροCheeseCake με βελούδινη κρέμα και μαρμελάδα