Υλικά
Για 1 κιλό αλεύρι χωριάτικο βάζουμε 1 ποτ λάδι
1 φακελάκι μαγιά ή (1 κιλό αλεύρι φαρίνα, 3-4 κουταλάκια BP, 1 ποτ λάδι )
1κουταλάκι αλάτι
1 ποτ χυμό πορτοκαλιού ή αναψυκτικό
1 1/2 ποτ νερό προς το ζεστό (εξαρτάται από τον αλεύρι)
Γέμιση
2 1/2 ποτ.ελιες καθαρισμένες και κομμένες
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο ή φρέσκο
δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
σουσάμι για επικάλυψη
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι, λάδι, αλάτι, μαγιά και τα ρυζιάζουμε.(Εγώ έκανα την ζύμη στο μίξερ) Μετά προσθέτουμε τον χυμό ή αναψυκτικό και το νερό μέχρι να ζηλωθούν καλα.Βάζουμε την ζύμη σε λεκάνη, την σκέπασα με μεμβράνη και πετσέτα
(50-60 λεπτά).
Ετοιμάζομαι την γέμιση. Ανοίγουμε το φύλλο. ((190γρ.περίπου το καθένα) Το μετράμε αν θέλουμε με ένα πιάτο 26 εκατοστά. Χαράζουμε 1 1/2 εκατοστό μέσα τα ανοίγματα. Με το εργαλείο που κόβουν την πίτσα. Στο 1 1/2 εκατοστό αλείφουμε με νερό όταν τις τυλίγουμε για να κολλά να μην ανοίξουν και φουσκώσουν. Στο υπόλοιπο φύλλο απλώνουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε σχήμα κυλίνδρου. Πασπαλίζουμε με σουσάμι αν θέλουμε.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν γύρω στα 40 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Η Συνταγή είναι της κας Despo Ermogenous