Υλικά συνταγής:

Αλεύρι550 γρ.
Ελαιόλαδο2 κουταλιές σούπας
Αλάτι1 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Ξερή μαγιά2 κουταλάκια τσαγιού
Μπέικιν πάουντερ1 κουταλάκι τσαγιού
Μπύρα1 1/2 κούπα (σε θερμοκρασία δωματίου)

Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε και ζυμώνετε μαζί όλα τα υλικά (στο χέρι ή στο μίξερ με το εξάρτημα του ζυμώματος) μέχρι να πάρετε μια απαλή, μαλακιά ζύμη.
2. Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να φουσκώσει για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.


3. Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και ανοίγετε σε 2 δισκους 26 εκ. περίπου. Βάζετε τους δίσκους σε λαδωμένα ταψάκια πίτσας.
4. Ψήνετε στη χαμηλή σχάρα του φούρνου για 5 λεπτά. Βγάζετε και απλώνετε στις βάσεις τα υλικά της αρεσκείας σας.
5. Ξαναβάζετε στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 20 λεπτά περίπου, να γίνει η ζύμη ολόγυρα τραγανή και να ροδίσουν τα υλικά.
6. Βγάζετε από το φούρνο, χαράζετε σε κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.

ΠΗΓΗ: radicio.com

Προηγούμενο άρθροΚότσι χοιρινό κρασάτο στη γάστρα
Επόμενο άρθροΣπιτικό ζελέ λεμόνι, από την Luise