Υλικά συνταγής:
Αλεύρι: 550 γρ.
Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι: 1 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Ξερή μαγιά: 2 κουταλάκια τσαγιού
Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι τσαγιού
Μπύρα: 1 1/2 κούπα (σε θερμοκρασία δωματίου)
Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε και ζυμώνετε μαζί όλα τα υλικά (στο χέρι ή στο μίξερ με το εξάρτημα του ζυμώματος) μέχρι να πάρετε μια απαλή, μαλακιά ζύμη.
2. Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε την να φουσκώσει για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
3. Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και ανοίγετε σε 2 δισκους 26 εκ. περίπου. Βάζετε τους δίσκους σε λαδωμένα ταψάκια πίτσας.
4. Ψήνετε στη χαμηλή σχάρα του φούρνου για 5 λεπτά. Βγάζετε και απλώνετε στις βάσεις τα υλικά της αρεσκείας σας.
5. Ξαναβάζετε στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 20 λεπτά περίπου, να γίνει η ζύμη ολόγυρα τραγανή και να ροδίσουν τα υλικά.
6. Βγάζετε από το φούρνο, χαράζετε σε κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.
ΠΗΓΗ: radicio.com