Μπουγάτσα τυλιχτή νηστίσιμη

Όταν μια Θεσσαλονικια κάνει μπουγάτσα…απλά κρατάμε την συνταγή, την κάνουμε και απολαμβάνουμε…😋😋😋

Υλικά:

1 συσκευασία φύλλα κρούστας (κατά προτίμηση φρέσκα)
Για την κρέμα:
1 λίτρο νερό
1 1/5 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
Φλούδες ενός λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλας
2 βανίλιες
Επιπλέον:
Σπορέλαιο
Άχνη ζάχαρη
Κανέλα

Πως θα την κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τις βανίλιες, το ξυλάκι κανέλας και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και οι βανίλιες.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή κρέμα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ, σκεπαζουμε με διαφάνεια και κρατάμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Κατόπιν αφαιρούμε την διαφάνεια, τις φλούδες λεμόνι και την κανέλα. Ανακατεύουμε μια δυο φορές.


Ανοίγουμε τη συσκευασία των φύλλων πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας. Απλώνουμε λίγο σπορέλαιο με πινέλο σε όλο το φύλλο (ένα φύλλο κάθε φορά) και απο την μικρή πλευρά απλώνουμε 2-3 κ.σ κρέμα στην άκρη.

Τυλίγουμε σε ρόλο και τοποθετούμε στο ταψί μας. Κάνουμε περίπου 10 -11 μπαστούνια. Απλώνουμε με ένα πινέλο λίγο σπορέλαιο πάνω στα μπαστούνια και ψήνουμε για 30′-35′ λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180’C βαθμούς στον αέρα. Αφήνουνε να κρυώσει καλά, κόβουμε στη μέση και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Απολαύστε την φίλες και φίλη μου χωρίς τύψεις…
Είναι εύκολη και γρήγορη, μπορείτε να την κάνετε και για πρωινό κάποια Κυριακή…

Ακολουθήσετε την Helena’s Greek cooking για περισσότερες Συνταγές

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια χωρίς αυγό
Επόμενο άρθροΜαλακά Ρολάκια στο φούρνο με λαχανικά και λουκάνικο…