Υλικά
1/2 κιλό κουνουπίδι βρασμένο
3 Καρότα βρασμένα
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
100 γρ. Τυρί γκούντα
1 Αυγό
2 κ.σ . Μαϊντανό
8-10 κ.σ. Φρυγανιά τριμμένη
1 κ. γ. Πάπρικα γλυκιά
Αλάτι και πιπέρι
3 Αυγά και φρυγανιά για το πάναρισμα
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με νερό κι αλάτι βάζουμε το κουνουπίδι και τα καρότα κομμένα σε κομμάτια, νά βράσουν Πολύ καλά. Τα σουρώνουμε καί Τά στραγγίξουμε πολύ καλά. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο Μπολ Και τα πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 Αβγό Το μαϊντανό Το τυρί τριμμένο Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι Την Πάμπρικα, Την τρυμμένη φρυγανιά να γίνει ένα σφιχτό μείγμα. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τα βουτάμε σε χτυπημένο αυγό καί τριμμένη φρυγανιά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σπορέλαιο Και μόλις κάψει ρίχνουμε τους κεφτέδες. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά Μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα Από τις δύο πλευρές. Πιστέψτε με έγιναν πεντανόστιμοι.
Η Συνταγή/φωτό είναι της κας Marianthi Kalogiros
Εύχομαι σε όλη την ομάδα να είστε όλοι καλά καλή σας μέρα.