Το παγωτό σοκολάτα με ζαχαρούχο είναι φτιαγμένο με απλά υλικά και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρεμώδες και πλούσιο παγωτό με έντονη σοκολατένια γεύση, ιδανικό για ζεστές μέρες. Ας το δούμε βήμα προς βήμα:

Υλικά:

800 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια κακάο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φακελάκι τρούφα

Εκτέλεση:

Χτυπήστε καλά την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
Προσθέστε το κακάο και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίξτε το ζαχαρούχο γάλα και το φακελάκι τρούφα και ανακατέψτε απαλά.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα γυάλινο πυρέξ.
Βάλτε το πυρέξ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, ή μέχρι να παγώσει καλά το παγωτό.

Συμβουλές:

Για πιο πλούσια γεύση σοκολάτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρη κουβερτούρα αντί για κακάο.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στο παγωτό σας, όπως ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας ή φρούτα.
Αν θέλετε να φτιάξετε παγωτό σε ατομικές μερίδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φορμάκια για παγωτό.
Για να σερβίρετε το παγωτό, αφήστε το να μαλακώσει ελαφρώς σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

H συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου

Προηγούμενο άρθροΡολάκια μπακλαβά με κρέμα γαλακτομπούρεκου
Επόμενο άρθροΚρέμα καραμελέ με Maltesers: Μια γλυκιά απόλαυση!