Υλικά:

6 μπουτάκια κοτόπουλου
400 γρ καθαρισμένες ντομάτες
1 χρυσό κρεμμύδι
1 καρότο
1 σέλινο
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ κόκκινο κρασί
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
1 κλωνάρι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για γεύση
Αλάτι για γεύση
Μαύρο πιπέρι για γεύση

Προετοιμασία:

Αλατοπιπερώνουμετα μπουτάκια κοτόπουλου.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους.

Μαγείρεμα:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα καίω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε τα μπουτάκια από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνω το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Τα τσιγαριζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα, μέχρι να βγάλει το άρωμά του.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το κόκκινο κρασί, το δεντρολίβανο και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Επιστρέφουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με τη σάλτσα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
Αν η σάλτσα είναι πολύ υδαρή, την αφήνουμε να σιγοβράσει λίγο ακόμα χωρίς καπάκι, μέχρι να πήξει.

Σερβίρισμα:

Αφαιρούμε το δεντρολίβανο από την κατσαρόλα.
Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου ζεστά, με τη σάλτσα τους. Συνοδεύουμε με ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά.

Προηγούμενο άρθροΑφράτη Τυροπιτάρα με σιμιγδαλόκρεμα
Επόμενο άρθροΚέικ με κρέμα τυριού