Τσιτσιριστό  Κοτόπουλο λεμονάτο 

Υλικά

3-4 μπουτακια gr κοτόπουλο (κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής)
1 μεγάλο ή 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1/3 κούπας ελαιόλαδο
½ κούπα κρασί, λευκό ή ροζέ ισως και λιγο λιγοτερο
Αλάτι
Χυμός 1-2 λεμονιών
Ξύσμα ενός λεμονιού (προαιρετικά και αν τα λεμόνια μας είναι ακέρωτα)

Εκτέλεση

Το σωταρα πρωτα καλα και μετα αφου εβγαλα το δερμα (δεν το τρωει κανενας μας),
το εσβησα με ασπρο κρασακι,εριξα μεσα κρεμμυδι,νερακι,αλατι και το αφησα να ψηθει και να πιει τα ζουμια του.
Στο τελος σβηνω με λεμονι,δυναμώνω,ώστε να καραμελώσει η σαλτσουλα.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο τέλος.
Ειναι πολυ νοστιμο,σαν ψητο.Αν θελουν θα φτιαξω ρυζακι,διαφορετικα μονο σαλατες.

Καλή Απόλαυση

Σημειώσεις:

Εγώ συνηθίζω να πλένω το κοτόπουλο παρά τα όσα έχω διαβάσει κατά καιρούς. Φυσικά μετά καθαρίζω σχολαστικά όλα τα σκεύη που έχω χρησιμοποιήσει. Το αφήνω πάντα σε νερό που το καλύπτει και στο οποίο προσθέτω 2-3 κουταλιές ξίδι, για 20-30 λεπτά.

Αφαιρώ το περισσότερο δέρμα από το κοτόπουλο και το εμφανές λίπος για ευνόητους λόγους γι αυτό και δίνω στα υλικά 2 διαφορετικές ποσότητες για το ελαιόλαδο της συνταγής (με λιγότερο λίπος προσθέτουμε ½ κούπα, με περισσότερο 1/3 της κούπας).

Πολλοί προσθέτουν και κάποιο μυρωδικό, ρίγανη ή θυμάρι αλλά εγώ αν έχω καλά λεμόνια και χρησιμοποιήσω το ξύσμα δεν θέλω άλλο μυρωδικό εδώ.

Προηγούμενο άρθροΖεστή μεσογειακή σαλάτα λαχανικών
Επόμενο άρθροΓλυκό του Κουταλιού Πεπόνι