Υλικά

Αυγό – 1 τεμ.
Ζάχαρη – 150 g
Γάλα – 130 ml
Φυτικό λάδι – 70 ml
Αλεύρι – 150 γρ
Μπέικιν πάουντερ – 8 γρ
Βανιλίνη – 1 κουταλάκι του γλυκού
Κακάο – 1 κουταλιά της σούπας

Για τον εμποτισμό:
Γάλα – 100 ml
Μαύρη σοκολάτα – 70 g

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι, ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί: το αυγό, τη ζάχαρη, το γάλα, το φυτικό λάδι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη και το κακάο.
Σκεπάζω το τηγάνι και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνω το γάλα για τον εμποτισμό.
Προσθέτω τη σοκολάτα στο ζεστό γάλα και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Όταν η πίτα είναι έτοιμη, την τρυπάω με ένα σουβλάκι για να βεβαιωθώ ότι έχει ψηθεί καλά.
Ρίχνω τη σάλτσα σοκολάτας πάνω από την πίτα.
Γαρνίρω με φιστίκια Αιγίνης ή ό,τι άλλο μου αρέσει.

Συμβουλές
Μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε είδος φυτικού λαδιού μου αρέσει, όπως ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο.
Αν δεν έχω μαύρη σοκολάτα, μπορώ να χρησιμοποιήσω σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα.
Μπορώ να γαρνίρω την πίτα με σαντιγί, παγωτό ή φρούτα.

Καλή απόλαυση!