Κέικ Εκλερ

Διαφήμιση

Η συνταγή είναι από την σελίδα Dolci Ricette di Pietro

Υλικά

1-2 πακέτα σαβουαγιαρ
Γάλα για μούσκεμα
2 αυγα
100 γρ. Ζάχαρη
300 γρ. Κρέμα γάλακτος

Για απο πάνω
200 γρ μαύρη Σοκολάτα
200 γρ. Κρέμα γάλακτος
Τσιπ σοκολάτας για γεύση

Εκτέλεση

1- Αρχίζουμε να φτιάχνουμε το κέικ Eclair σε ένα ορθογώνιο πυρέξ μεγέθους κατάλληλο
για 8 άτομα, θα το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

2- Κτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέσα σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας το μιξερ χειρός,
μέχρι να γίνει είναι πολύ σταθερή (να μην πέφτει από το κουτάλι).
3- Ρίξτε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα άλλο μεγάλο μπολ και κτυπήστε τα επίσης με
μιξερ για λίγα λεπτά. Πρέπει να πάρουμε ένα ψηλό, υπόλευκο και αφρώδες μείγμα.
4- Προσθέστε σταδιακά την χτυπημένη κρέμα(σαντιγί) στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας
απαλά με μια σπάτουλα, θα πρέπει να λάβουμε μια απαλή και χωρίς σβώλους κρέμα.
5- Πάρτε το πυρέξ, απλώστε μια πρώτη κουταλιά κρέμας στο κάτω μέρος χρησιμοποιώντας
το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
6- Σχηματίστε τα εναλλασσόμενα στρώματα των σαβουαγιαρ – κρεμα που τα βυθίζετε πρώτα στο γάλα
και τελειώστε με ένα στρώμα κρέμας
7- Βράζουμε την κρέμα γάλακτος, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη κομμένη μαύρη
σοκολάτα με το χέρι σε κομμάτια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να επιτευχθεί
μια λεία και ομοιογενής κρέμα σοκολάτα. Αφήστε να κρυώσει.
8- Απλώστε την γκαναζ σοκολάτας στην επιφάνεια του γλυκού χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, διακοσμήστε περαιτέρω με μια χούφτα σταγόνες σοκολάτας.
9- Βάλτε την τούρτα εκλερ στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Εγγραφείτε στο κανάλι της Συνταγής εδώ

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση