Η Αγιάσος της Λέσβου φημίζεται για την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας κάστανων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την παρασκευή αυτού του παραδοσιακού Κάστανο Γλυκό κουταλιού.
Υλικά
1 1/2 κιλό κάστανα
1 1/2 κιλό ζάχαρη
λίγο αλάτι
4 ποτήρια του νερού νερό
1 κ. σούπας χυμό λεμονιού ή και λίγο παραπάνω
Εκτέλεση
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα μεγάλη με αρκετό νερό. Αφήνουμε το νερό να πάρει βράση και ρίχνουμε μέσα τα κάστανα.
Τα βράζουμε για περίπου 10 – 12 λεπτά.
Βγάζουμε την φλούδα τους και το το εσωτερικό φλούδι με προσοχή.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε και πριν καλά δέσει το σιρόπι καλά
Το κρυώνουμε, και βάζουμε τα κάστανα να ρουφήξουν το σιρόπι όλη τη νύχτα.
Την επόμενη μέρα τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Τα κρυώνουμε πάλι και αφαιρούμε τα κάστανα από το σιρόπι ενώ προσθέτουμε στο σιρόπι το χυμό λεμονιού.
Το βράζουμε μέχρι να δέσει.
Ξαναρίχνουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε 2-3 ώρες να τραβήξουν.
Καλή επιτυχία !
ΠΗΓΗ: Παραδοσιακές Συνταγές