Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
200 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
4 κρόκοι αυγών (περίπου 75-80 γρ.)
4 ασπράδια αυγών (περίπου 140 γρ.)
210 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
160 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ γάλα
200 γρ αλεύρι αμυγδάλου
20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ βάσης ή σε ένα μπολ με μιξερ χειρος, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους των αβγών, μια κουταλιά μέλι και μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε για τουλάχιστον 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και να αφρίσει.
Προσθέστε το βούτυρο στο μείγμα, το οποίο πρέπει να έχει πολύ απαλή υφή. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στο μίξερ για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά που έχουμε κοσκινίσει προηγουμένως και ανακατεύουμε πάντα με το μίξερ
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου και ανακατεύουμε με ηλεκτρικό σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Είναι σημαντικό να μην τα χτυπήσετε πολύ, τα χτυπημένα ασπράδια πρέπει να είναι
λεία και κρεμώδη.
Διπλώστε απαλά τα ασπράδια στο προηγούμενο μείγμα σε 2-3 προσθήκες, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω, μέχρι το χτυπημένο
ασπράδι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα του κέικ.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 26 εκ., τοποθετούμε στον πάτο ένα χαρτί ψησίματος κομμένο στο μέγεθος και μετά αλευρώνουμε
τις άκρες της φόρμας.
Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα του κέικ. Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180° για περίπου 40 λεπτά στο πρώτο κάτω ράφι.
Δοκιμάζουμε για ετοιμότητα με μια οδοντογλυφίδα. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.