Κέικ μαύρης σοκολάτας με αχλάδια

Διαφήμιση

Υλικά

265 γρ. αλεύρι 00
250 γρ. απλό γιαούρτι
185 γρ. άχνη ζάχαρη
90 γρ. ηλιέλαιο
20 γρ. πικρό σκούρο κακάο
3 μέτρια αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4 αχλάδια βουτύρου
Μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια (ή κομματάκια μαύρης σοκολάτας) για γεύση
Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ δουλεύουμε με ηλεκτρικό μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ελαφριά και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μετά προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας πάντα και μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και τη μαγιά.
Όλα καλά κοσκινισμένα. Δουλέψτε τα πάντα μέχρι να πάρετε ένα κρεμώδες μείγμα.
Προσθέστε μισό φιαλίδιο με άρωμα πορτοκαλιού (ή τη βρώσιμη φλούδα ενός πορτοκαλιού) σε αυτό το σημείο προσθέστε 2 καθαρισμένα αχλάδια σε κύβους και ανακατέψτε το μείγμα με μια σπάτουλα.

Αδειάζουμε στο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ταψί εκ. 22.
Διακοσμούμε την επιφάνεια με τα άλλα 2 ξεφλουδισμένα και κομμένα αχλάδια και τέλος προσθέτουμε τα μικρά κομμάτια σοκολάτας (ή με τις σταγόνες) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35/40 λεπτά για να κάνουμε το
τεστ οδοντογλυφίδας. Όταν ψηθεί κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Εύχομαι σε όλη την παρέα καλό κυριακάτικο απόγευμα με γλύκα. ☺️

ΠΗΓΗ: Teresa Pascale

Διαφήμιση

Διαφήμιση