Κέικ με μαρμελάδα και καρύδια

Το κέικ με μαρμελάδα και καρύδι είναι ένα λαχταριστό κέικ.
Γίνεται γρήγορα και είναι πολύ πικάντικο, βγαίνουν αρκετές μερίδες, και η μαρμελάδα βερίκοκο του δίνει
υπέροχο άρωμα. Κόβετε τέλεια και είναι ιδανικό για γενέθλια ή ακόμα και για οικογενειακό κυριακάτικο γλυκό.

Συστατικό ζύμης:

200 γρ αλεύρι
150 γρ ζάχαρη
1 αυγό
110 γρ βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
+ 1 βάζο μαρμελάδα βερίκοκο

επικάλειψη
5 αυγά
200 γρ ζάχαρη
100 γρ αλεσμένα καρύδια
100 γρ καρύδα

Πώς να ετοιμάσετε το κέικ

Διαστάσεις ταψιού: 25/35 cm.

1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το βούτυρο σε κυβάκια. Ανακατεύουμε το βούτυρο με τα με τα δάχτυλά μας. Βγαίνει σαν τριμμένο. Προσθέτουμε το αυγό και τη ζάχαρη και ζυμώνουμε μια ζύμη σαν τάρτα που την απλώνουμε απευθείας στο ταψί που ψήνουμε το κέικ. Πασπαλίζουμε το αλεύρι και μετά το απλώνουμε να κολλήσει.

2. Προσθέστε τη μαρμελάδα βερίκοκο πάνω από την ομοιόμορφα απλωμένη ζύμη.
3. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τους κρόκους, προσθέτουμε και μετά προσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια και την καρύδα. Ενσωματώνουμε και ισιώνουμε αυτή τη μαρέγκα πάνω από τη μαρμελάδα βερίκοκο.
4. Βάζουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Το κόβουμε αφού κρυώσει.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΑρακάς με πατάτες και καρότα
Επόμενο άρθροΠαγωτό με γεύση Τούρτας…το Παγωτό του Χειμώνα