Υλικά:

Για το κέικ:
300 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
150 ml χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα

Για τη σάλτσα σοκολάτας:
200 ml κρέμα γάλακτος light (23% λιπαρά)
150 ml γάλα
50 γρ. ζάχαρη
150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ.
Κέικ:
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό πορτοκαλιού και το τζίντζερ.
Προσθέτουμε τη φαρίνα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.

Σάλτσα σοκολάτας:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.

Συναρμολόγηση:
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς πριν το ξεφορμάρουμε.
Περιχύνουμε το κέικ με τη σάλτσα σοκολάτας.

Συμβουλές:

Μπορείτε να βάλετε στο μείγμα του κέικ σκόνη τζίντζερ αντί του φρέσκου τριμμένου είναι λιγότερο
αρωματική και ελαφρώς πικάντικη
Η σάλτσα σοκολάτας της συνταγής ταιριάζει πολύ και με παγωτό κρέπες και βάφλες
Αν έχετε γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι προσθέστε 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο στο μείγμα του κέικ για έξτρα γεύσημπορείτε να βάλετε στο μείγμα του κέικ σκόνη τζίντζερ αντί του φρέσκου τριμμένο είναι λιγότερο αρωματική και ελαφρώς πικάντικη η σάλτσα σοκολάτας της συνταγής ταιριάζει πολύ και με παγωτό κρέπες και βάφλες αν έχετε γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι προσθέστε 2-3 κουταλιές ψηλοκομμένο στο μείγμα του κέικ για έξτρα γεύση

Καλή σας όρεξη!