Γεμιστό Κέικ με Nutella
Τι Χρειάζετε
3 αυγά
3 κουπες αλεύρι (ή 2 αλεύρι και 1 κορν φλαουρ)
2 κουπες ζάχαρης
1 κουπα απλού ή γιαουρτιού βανίλιας
1 κουπα γάλα
1 κουπα με ηλιέλαιο
1 φακελάκι στιγμιαίας μαγιάς για γλυκά
1 φακελάκι βανιλίνης
Nutella (περίπου 200 g)
Πως θα το φτιάξετε
Προετοιμάστε τη ζύμη για το κέικ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να είναι ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε λάδι, γιαούρτι, γάλα και βανίλια και χτυπήστε ξανά. Τέλος, προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπεικιν και χτυπηστε για να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίξτε λίγο περισσότερο από το μισό μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί ή στραμένο με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 20 λεπτά.
Γέμιση για το κέικ
Βγάλτε το κέικ από το φούρνο, απλώστε πάνω του την Nutella ή άλλη κρέμα με επάλειψη για γεύση) και στη συνέχεια ρίξτε το υπόλοιπο μέρος του μείγματος που διατηρούνται στην άκρη (ανακατέψτε ξανά το μείγμα πριν το ρίξετε).
Ψήστε το κέικ Nutella ξανά για άλλα 20-30 λεπτά, ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου. Ελέγξτε το μαγείρεμα με την οδοντογλυφίδα.
Αφαιρέστε το κέικ Nutella από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το περάσετε σε ένα πιάτο, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
ΠΗΓΗ: https://blog.giallozafferano.it/