Κέικ νουα με κρέμα και σοκολάτα
Υλικά:
300 γρ. αλεύρι 00
180 γραμμάρια ζάχαρη (εγώ έβαλα 140)
4 αυγά
120 γρ. βούτυρο
100 γρ. γάλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
τριμμένο ξύσμα από ένα λεμόνι
ζάχαρη άχνη για γεύση
για την κρέμα:
1 αυγό ολόκληρο
500 γρ. του γάλακτος
120 γρ. της ζάχαρης
60 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι βανιλίνη
50 γρ. σοκολάτας γάλακτος
50 γρ. μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση
για την κρέμα:
Λιώνουμε τις δύο σοκολάτες σε μπεν μαρί και τις κρατάμε στην άκρη.
Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το γάλα και τα αφήνουμε στη φωτιά και βράζουμε μέχρι να πήξει.
Βάζουμε την λιωμένη σοκολάτα μέσα στο λευκό μειγμα ανακατευουμε και αφήστε τη να κρυώσει λίγο.
Ξεκινήστε να ετοιμάζετε το κέικ.
Βάζετε τα αυγά με τη ζάχαρη (χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτω τα ασπράδια μετά το αλεύρι γινετε πιο
μαλακό) μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το χλιαρό λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι με το μπεικιν, τα ρίχνουμε όλα στο ταψί
και με κουτάλι ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας από πάνω διάσπαρτα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40/45 λεπτά
Κάνουμε το τεστ οδοντογλυφίδας, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δείτε τις 5 καλύτερες συνταγές της εβδομάδος
ΜΠΛΕΝΤΕΡ TITAN ΜΕ ΓΥΑΛΙΝΗ ΚΑΝΑΤΑ 1000w (1.5lt) 06-11833, ESTIA – 5207158011833 – ESTIA