Η συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα, το “Ένα Φλιτζάνι από Όλα”, είναι εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη, καθώς χρησιμοποιεί ίσα μέρη από τα βασικά υλικά.
Το αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο και αέρινο κέικ, ιδανικό για να συνοδεύσει τον καφέ σας ή να αποτελέσει ένα γρήγορο και νόστιμο επιδόρπιο.

Υλικά:

2 αυγά
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι κεφίρ ή γιαούρτι
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι βατομουρα (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι (100 ml)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το κεφίρ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το φυτικό λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν θέλουμε, μπορούμε να αφήσουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, ώστε να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Προσθέτουμε τα μούρα στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα 19×19 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Συμβουλή για τα μούρα: Αν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένα μούρα, υπάρχει πιθανότητα το κέικ να μην ψηθεί καλά στο κέντρο. Σε αυτή την περίπτωση, σκεπάζουμε το κέικ με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.