Κέικ “Πράγα”

Διαφήμιση

Η συνταγή είναι αρκετά απλή, το κύριο πράγμα είναι να ακολουθήσετε τη σειρά και να ζυγίσετε καλύτερα τα υλικά.

✅ Υλικά

αυγά 6 τεμ.
ζάχαρη 150 γρ
αλεύρι 115 γρ
κακάο σε σκόνη 25 g (σκούρο)
βούτυρο 40 γρ
Διαχωρίστε τα ασπραδια από τους κρόκους.

Κρέμα
Βούτυρο 400 g
Ζαχαρουχο γάλα 150 g
Κακάο 2 κουταλιές της σούπας

Εμπότιση στο παντεσπανι
Κονιάκ 1 φλιτζάνι + 1 φλιτζάνι ζάχαρη

Για την επικάλυψη σοκολάτας: 
2 κουβερτούρες των 125 γραμμαρίων
250 ml κρέμα γάλακτος
40 γρ. μέλι

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω ένα ποτήρι κονιάκ. Η ποσότητα κονιάκ και ζάχαρης πρέπει να είναι η ίδια.
Προσθέστε ζάχαρη. Βάλτε σε μεσαία φωτιά. Όταν βράσει, εξατμίζεται.
Ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι ή χτυπήστε ελαφρά – όπως θέλετε.

Διαφήμιση

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με το 1/2 μέρος της ζάχαρης σε μια λευκή και πλούσια μάζα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπολοιπη ζάχαρης μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι κακάο κοσκινισμένο στους χτυπημένους κρόκους, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια σε τρία στάδια, ανακατεύουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω, ρίχνουμε στην άκρη το λιωμένο και κρύο βούτυρο, ανακατεύουμε προσεκτικά από κάτω προς τα πάνω.
Στρώνουμε με χαρτι μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. ή αλείφουμε με βουτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι (μόνο τον πάτο), ζυμώνουμε τη ζύμη, την ισιώνουμε ελαφρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200, 25-30 λεπτά.
Κόβουμε το κρύο πανεσπανι σε τρία μέρη.
Ψήνω το βράδυ, πάρτε το σιρόπι κονιάκ και εμποτίστε και τα τρία στρώματα,τυλίγω το κρύο πανεσπανι σε μεμβράνη και το αφήνω να εμποτιστεί όλη τη νύχτα, μουλιάζω.

Δείτε την συνέχεια στην δέυτερη σελίδα

Διαφήμιση

Διαφήμιση