Υλικά

Για την ΒΑΣΗ
1 ¾ φλιτζάνι / 225 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
2 κουταλιές της σούπας / 25g λευκή ζάχαρη
½ φλιτζάνι / 125 γραμμάρια κρύο βούτυρο σε κύβους
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας / 15 ml παγωμένο νερο
½ φλιτζάνι / 160 γραμμάρια μαρμελάδας βερίκοκου ή της αρεσεκεία σας
10 κόκκινα κεράσια ζαχαρωμένα (τραγανα)

Για την ΓΕΜΙΣΗ
1 φλιτζάνι / 250ml νερό
1 φλιτζάνι / 220g λευκή ζάχαρη
2 ¾ φλιτζάνια / 280 γρ. τριμμένη καρύδα αποξηραμένη καρύδα
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
¼ φλιτζάνι / 60 γραμμάρια βουτύρου λειωμένο
¼ φλιτζάνι / 60 ml γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού / 5 ml εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν

Οδηγίες

Για την ΒΑΣΗ
Ξεκινήστε κάνοντας τη βάση. Συνδυάστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπεικιν.
Χρησιμοποιώντας τα άκρα των δακτύλων σας, τρίψτε το κρύο βούτυρο καλά στο μείγμα αλευριού μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα.
Προσθέστε το παγωμένο νερό και το χτυπημένο αυγό στο μείγμα αλευριού και ανακατέψτε για να σχηματίσουν μια μαλακή ζύμη.

Τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο ενώ φτιάχνετε τη γλυκιά γέμιση καρύδας.

Για την ΓΕΜΙΣΗ
Συνδυάστε το νερό και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και τοποθετήστε τη στο φούρνο να φτάσει σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια αφήστε το σιρόπι να βράσει για 3 λεπτά χωρίς ανακάτεμα.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει για 5 λεπτά.
Τοποθετήστε την αποξηραμένη / τριμμένη καρύδα σε ένα μεγάλο μπολ.
Ανακατέψτε το δροσερό σιρόπι ζάχαρης, τα χτυπημένα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας, το μπεικιν και το γάλα.


Συναρμολόγηση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Στρώστε ένα χαρτί ψησίματος (25×30 cm) πάνω από το ταψί και τις πλευρές του.
Ρίξτε και πιέστε το μείγμα της βάση ομοιόμορφα στο ταψί. Πρέπει να έχει πάχος περίπου 3 mm και να καλύπτει τη βάση του ταψιού.
Βουρτσίστε την μαρμελάδα βερίκοκο ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη. ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1
Απλώστε το μείγμα καρύδας με σιρόπι πάνω τη βάση μαρμελάδας. Τοποθετήστε τα μισά κεράσια πάνω από την γέμιση καρύδας. Ψήστε για 25 έως 30 λεπτά.


Αφήστε να κρυώσει στο ταψί πριν κόψετε σε τετράγωνα.
Σημειώσεις συνταγής
Για να μαλακώσει η μαρμελαδα για να χύνετε εύκολα, απλά τοποθετήστε το σε ένα μπολ και βάλτε την στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 20 δευτερόλεπτα.
Προσέξτε όταν παίρνετε τη ζεστή μαρμελάδα από το φούρνο μικροκυμάτων, επειδή θα είναι ζεστή και μπορεί να κάψει τα χέρια σας

ΠΗΓΗ: thegardeningfoodie.com