Ένα υγρό και πλούσιο Κέικ σοκολάτας που θα σας ενθουσιάσει! Ιδανικό για κάθε περίσταση, από γενέθλια μέχρι γιορτές ή απλά για να απολαύσετε ένα κομμάτι σοκολατένια ευτυχία.

Υλικά

Για την τούρτα:
• 4 τεμ. αυγά
• 1 κουπα ζάχαρη
• 1 και 1/2 κουπες αλεύρι
• 3 κ.σ. λάδι
• 1/2 κουπα. γάλα
• 3 κ.σ. κακάο
• 1 μπέικιν πάουντερ
• 2 βανίλιες

Για εμποτισμό:
• 2 κουπες. γάλα
Για τη στρώση κρέμας:
• 200 γρ υγρή κρέμα

Για τη στρώση σοκολάτας:
• 1 κουπα. γάλα
• 1 κ.γ. κορν φλαουρ
• 2 κ.σ. κακάο
• 4 κ.σ. ζάχαρη
• 50 γρ μαύρη σοκολάτα / προστίθεται αφού κατεβάσουμε τη σάλτσα από τη φωτιά /

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Το λάδι, το γάλα και τα ξηρά υλικά προστίθενται διαδοχικά.
Ψήνουμε σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* μέχρι να στεγνώσουν.
Το ζεστό κέικ (όχι βραστό) τρυπιέται χοντρά με μια οδοντογλυφίδα και περιχύνεται αμέσως με κρύο γάλα.
Περιμένετε μέχρι να κρυώσει τελείως. Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και απλώνουμε όλο το κέικ.
Το μείγμα της σοκολάτας βράζεται σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά. Περιμένετε επίσης μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Κόβουμε το κέικ στα επιθυμητά σχήματα και ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας. Διακοσμήστε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
Σερβίρετε μετά από τουλάχιστον 2-3 ώρες.

🍀 Καλή εβδομάδα σε όλους..

Προηγούμενο άρθροΚρέμα φουντουκιού!!!Όταν ο γιος μου δοκίμασε αυτή την κρέμα, είπε «Μαμά, είναι θεϊκή»!
Επόμενο άρθροΜελωμένο Κοτόπουλο με μπάμιες