Ενα κέικ και μάλιστα χωρίς ζυγαριά, μόνο με το κεσεδακι του γιαουρτιού! Αυτή η τούρτα σε σχήμα τριαντάφυλλου με γεύση λεμόνι είναι ό,τι πρέπει όταν θέλουμε κάτι γρήγορο, εύκολο και πάνω απ’ όλα πεντανόστιμο. Γίνεται αφράτη και μοσχοβολάει λεμόνι, ιδανική για τον καφέ ή ένα απογευματινό γλυκάκι.

Τούρτα-Τριαντάφυλλο με Λεμόνι

Ενα χρυσαφένιο κέικ σε σχήμα τριαντάφυλλου, φρεσκοψημένη, με το άρωμα του λεμονιού να αναδύεται.

Εύκολη και γρήγορη τούρτα-τριαντάφυλλο με γεύση λεμόνι, φτιαγμένη χωρίς ζυγαριά, χρησιμοποιώντας το βαζάκι του γιαουρτιού ως μεζούρα. Αφράτη και πεντανόστιμη!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Additional Time 15 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes

Ingredients

  • 3 μέτρια αυγά
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ με βανίλια (ή σκέτο μπέικιν και λίγη βανίλια)
  • 1 κεσεδακι γιαούρτι 125 γρ. (το κεσεδακι θα το χρησιμοποιήσουμε ως μεζούρα για όλα τα υλικά!)
  • 1 κεσεδακι κορν φλάουρ (ή νισεστέ)
  • 3 κεσεδακια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  • 1 κεσεδακι ηλιέλαιο
  • 1 κεσεδακι ζάχαρη
  • 4 ml άρωμα λεμονιού (ή ξύσμα από 1-2 λεμόνια)

Instructions

┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊

  1. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. (Αν έχω στατικό φούρνο, επίσης στους 170°C).
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ και να γίνουν ένα ανοιχτόχρωμο, αφράτο μείγμα.
  3. Για την ζύμη:
    Συνεχίζω να χτυπάω και προσθέτω σιγά-σιγά το γιαούρτι, το κορν φλάουρ και μετά το αλεύρι (μισό-μισό).
    Τέλος, ρίχνω το ηλιέλαιο και το άρωμα λεμονιού (ή το ξύσμα) και συνεχίζω να χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
    Λαδώνω καλά μια φόρμα σιλικόνης σε σχήμα τριαντάφυλλου (ή όποια άλλη φόρμα έχω).
  4. Ψήσιμο:
    Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και το στρώνω ομοιόμορφα.
    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά. Μετά τα 25 λεπτά, κάνω τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα: αν τη βυθίσω στο κέντρο της τούρτας και βγει καθαρή, σημαίνει ότι είναι έτοιμη. Αν χρειαστεί, ψήνω λίγο ακόμα.
    Βγάζω την τούρτα από τον φούρνο και την αφήνω να κρυώσει λίγο μέσα στη φόρμα πριν την ξεφορμάρω.
    Είναι απλά υπέροχη!

Notes

Tips από εμένα:

  • Για τη δοσομέτρηση: Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το ίδιο βαζάκι γιαούρτι για όλα τα υλικά για σωστή αναλογία.
  • Άρωμα λεμονιού: Αντί για άρωμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύσμα από 1-2 βιολογικά λεμόνια για πιο φυσική και έντονη γεύση.
  • Δοκιμή με οδοντογλυφίδα: Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε αν το κέικ έχει ψηθεί εσωτερικά.
  • Ψήσιμο: Κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά, οπότε παρακολουθήστε την τούρτα σας και προσαρμόστε τον χρόνο ψησίματος αν χρειαστεί.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή