Κέικ φουντουκιού
Ενα ποτήρι 200 ή 250 γρ..
Υλικά
Για το παντεσπανι
1 ποτήρι ζάχαρη..
1 ποτηρι αλεύρι..
2 ποτηρια αλεσμένα φουντούκια ή φιστίκια..
1 ποτηρι λάδι..
1 κρέμα γάλακτος..
1 νεσκουίκ…
1 ζάχαρη βανίλια
1 μπέικιν πάουντερ..
4 κρόκοι αυγών…
1 Βαζακι μαρμελάδα
Γλάσο:
300γρ. Κουβερτούρα,
350 γρ. κρέμα γάλακτος.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τά υλικά για το κεικ και τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα καλα με το μιξερ με λίγο αλάτι…
Βάζουμε στο φούρνο μέχρι να κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα..
Οταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βγάζουμε σε ένα ταψί … το αλείφουμε με ένα βαζάκι ξινή μαρμελάδα – βάζω βερίκοκα —
και φτιάχνω γλάσο σοκολάτας
Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, μετά αδειάζω την κουβερτούρα και όταν λιώσει την στρώνω πάνω από την μαρμελάδα. Το βάζω στο ψυγείο για λίγη ώρα και το κόβουμε σε κομμάτια.
Καλή Επιτυχία