Τα φτιάχνω κάθε χρόνο και μπορούμε να τα φτιάξουμε και με θράψαλα μεγάλα.
Υλικά
10 περίπου μεγαλούτσικα θράψαλα
Ελαιόλαδο
5 με 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Άνηθο κατά βούληση (μισό ματσάκι)
1 ποτήρι νερό
Αλάτι Πιπέρι
Λίγο κουρκουμά
250γρ ρύζι καρολίνα
Λίγο νερό για το ταψί
Μαγειρεύουμε
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μας στο λάδι.
Ψιλοκόβουμε και τα πλοκάμια και τα προσθέτουμε και αυτά στο λάδι και τα γυρνάμε λίγο μέσα.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, τον άνηθο και το νερό και βράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε μαζί για άλλα 5 λεπτά.
Αραδιάζουμε τα καθαρισμένα θράψαλα ή τα καλαμάρια και τα γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 περίπου.
Όχι περισσότερο γιατί θα ανοίξουν στο ψήσιμο.
Τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα από πάνω και προσθέτουμε λίγο νερό και λάδι.
Ψήνουμε σκεπασμένα στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά και ξεσκέπαστα και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αν θέλουμε προσθέτουμε και λεμόνι από πάνω πριν το ψήσιμο.
H συνταγή είναι του κου Γιάννης Αραμπατζής