Υλικά

1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι σε ροδέλες
1 κγρ καλαμαράκια καθαρισμένα
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
4-5 μέτριες πατάτες σε ροδέλες
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι
Λεμόνι (για σερβίρισμα)

Μαγειρεύουμε

Βάζουμε τα καλαμαράκια σε σόδα μαγειρική να μαλακώσουν, περίπου 20 με 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το θυμάρι.

Απλώστε τις πατάτες σε ένα ταψί
Ψήστε τις πατάτες στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο και προσθέστε τα καλαμαράκια πάνω στις πατάτες.
Ανακατέψτε ελαφρά για να καλυφθούν τα καλαμαράκια με τα υλικά.

Βάλτε ξανά το ταψί στον φούρνο και ψήστε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι τα καλαμαράκια να είναι μαγειρεμένα και οι πατάτες να είναι κριτσανιστές.
Σερβίρετε με φέτες λεμονιού για μια πιο φρεσκάδα.

Καλή όρεξη!