Αν σας αρέσει η συνταγή μας για τα Καλαμαράκια στο φούρνο; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Πόσο μου αρέσουν τα καλαμαράκια! Αλλά ποιος έχει όρεξη για τηγάνι και όλες αυτές τις μυρωδιές, ειδικά τώρα που ζεσταίνει ο καιρός; Ε λοιπόν, βρήκα τον τρόπο να τα φτιάχνω Καλαμαράκια στο φούρνο σαν τηγανητά, και σας λέω, είναι απίστευτα! Γίνονται τραγανά, ζουμερά και χωρίς τις περιττές θερμίδες του λαδιού.
Yield: 3-4 Μερίδες
Καλαμαράκια στο φούρνο

Υγιεινά και τραγανά καλαμαράκια φούρνου με πανάρισμα από φρυγανιά, παρμεζάνα και μυρωδικά. Εύκολη και γρήγορη συνταγή για ορεκτικό ή κυρίως πιάτο χωρίς τηγάνι!
Prep Time
15 minutes
Cook Time
30 minutes
Total Time
45 minutes
Ingredients
- 800γρ καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες καλαμάρια
- 150γρ αποξηραμένη τριμμένη φρυγανιά
- 50γρ παρμεζάνα
- 1 μεγάλο ξύσμα λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Instructions
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200C.
- Τοποθετήστε τα καλαμάρια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το ξύσμα, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε με τα χέρια σας.
- Τώρα προσθέστε το αλάτι και ραντίστε με ελαιόλαδο από πάνω. Ανακατέψτε ξανά με τα χέρια σας.
- Στρώστε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίστε τα καλαμάρια από πάνω. Ραντίστε ξανά την κορυφή των καλαμαριών με ελαιόλαδο.
- Ψήστε στο φούρνο, στην πάνω σχάρα για 30 λεπτά.
Καλή απόλαυση! 😊
Η Συνταγή είναι από το Lolly's Kitchen
Notes
💡ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:
- Καθάρισμα: Βεβαιωθείτε ότι τα καλαμαράκια είναι πολύ καλά καθαρισμένα, ειδικά εσωτερικά.
- Προσοχή στο ανακάτεμα: Ανακατέψτε καλά τα καλαμαράκια με όλα τα υλικά, ώστε κάθε ροδέλα να καλυφθεί ομοιόμορφα από την κρούστα.
- Μην τα στοιβάζετε: Απλώστε τα καλαμαράκια σε μία μόνο στρώση στο ταψί. Αν τα βάλετε το ένα πάνω στο άλλο, θα βράσουν αντί να ψηθούν τραγανά. Ίσως χρειαστείτε δύο ταψιά.
- Σέρβις: Σερβίρετε τα αμέσως μόλις βγουν από τον φούρνο, όσο είναι ακόμα τραγανά. Ταιριάζουν υπέροχα με λίγο φρέσκο λεμόνι.