Αν σας αρέσει η συνταγή μας για τα Καλαμαράκια στο φούρνο; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Πόσο μου αρέσουν τα καλαμαράκια! Αλλά ποιος έχει όρεξη για τηγάνι και όλες αυτές τις μυρωδιές, ειδικά τώρα που ζεσταίνει ο καιρός; Ε λοιπόν, βρήκα τον τρόπο να τα φτιάχνω Καλαμαράκια στο φούρνο σαν τηγανητά, και σας λέω, είναι απίστευτα! Γίνονται τραγανά, ζουμερά και χωρίς τις περιττές θερμίδες του λαδιού.

Yield: 3-4 Μερίδες

Καλαμαράκια στο φούρνο

Ένα πιάτο γεμάτο με χρυσαφένια, τραγανά Καλαμαράκια στο φούρνο, γαρνιρισμένα με φέτες λεμονιού και φρέσκο μαϊντανό.

Υγιεινά και τραγανά καλαμαράκια φούρνου με πανάρισμα από φρυγανιά, παρμεζάνα και μυρωδικά. Εύκολη και γρήγορη συνταγή για ορεκτικό ή κυρίως πιάτο χωρίς τηγάνι!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes

Ingredients

  • 800γρ καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες καλαμάρια
  • 150γρ αποξηραμένη τριμμένη φρυγανιά
  • 50γρ παρμεζάνα
  • 1 μεγάλο ξύσμα λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Instructions

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200C.
  2. Τοποθετήστε τα καλαμάρια σε ένα μεγάλο μπολ. ​​Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το ξύσμα, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε με τα χέρια σας.
  3. Τώρα προσθέστε το αλάτι και ραντίστε με ελαιόλαδο από πάνω. Ανακατέψτε ξανά με τα χέρια σας.
  4. Στρώστε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίστε τα καλαμάρια από πάνω. Ραντίστε ξανά την κορυφή των καλαμαριών με ελαιόλαδο.
  5. Ψήστε στο φούρνο, στην πάνω σχάρα για 30 λεπτά.
    Καλή απόλαυση! 😊

Η Συνταγή είναι από το Lolly's Kitchen

Notes

💡ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:

  • Καθάρισμα: Βεβαιωθείτε ότι τα καλαμαράκια είναι πολύ καλά καθαρισμένα, ειδικά εσωτερικά.
  • Προσοχή στο ανακάτεμα: Ανακατέψτε καλά τα καλαμαράκια με όλα τα υλικά, ώστε κάθε ροδέλα να καλυφθεί ομοιόμορφα από την κρούστα.
  • Μην τα στοιβάζετε: Απλώστε τα καλαμαράκια σε μία μόνο στρώση στο ταψί. Αν τα βάλετε το ένα πάνω στο άλλο, θα βράσουν αντί να ψηθούν τραγανά. Ίσως χρειαστείτε δύο ταψιά.
  • Σέρβις: Σερβίρετε τα αμέσως μόλις βγουν από τον φούρνο, όσο είναι ακόμα τραγανά. Ταιριάζουν υπέροχα με λίγο φρέσκο λεμόνι.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή