Η συνταγή της κας Μαρίνα Βασιλάκη φαίνεται πολύ νόστιμη! Ας την δούμε βήμα προς βήμα, με μερικές προσθήκες και διευκρινίσεις:

Υλικά:

Για τα Κανελόνια:

1 κουτί κανελόνια
600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
Ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 ντομάτες τριμμένες (αφού αφαιρέσετε τη φλούδα)
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1-2 σκελίδες σκόρδο (ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο)
Αλάτι και πιπέρι
1 ξύλο κανέλας
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη (προαιρετικό)
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο (προαιρετικό)
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 φλιτζάνια νερό
Για τη Σάλτσα:

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας γλυκιά πάπρικα
600 γρ. τριμμένες ντομάτες
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
2 φλιτζάνια νερό
Επιπλέον:

Τυριά τριμμένα (της αρεσκείας σας)
Αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση:

Για τον Κιμά:

Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει.
Σβήστε με το κόκκινο κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, τη ρίγανη (αν θέλετε), το κύμινο (αν θέλετε) και το πελτέ ντομάτας.
Ρίξτε το νερό, ανακατέψτε καλά, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 30-40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για τη Σάλτσα:

Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το πελτέ ντομάτας και την πάπρικα, και σοτάρετε για 1 λεπτό.
Ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το φύλλο δάφνης.
Ανακατέψτε καλά, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15 λεπτά.

Συναρμολόγηση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Ρίξτε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας σε ένα πυρέξ.
Γεμίστε τα κανελόνια με τον κιμά και τοποθετήστε τα στο πυρέξ.


Περιχύστε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
Πασπαλίστε με τριμμένα τυριά.


Κλείνουμε με αλουμινοχαρτο,ψήνουμε 20 λεπτα,και βγάζουμε το αλουμινοχαρτο αλλά 10-15 λεπτά να ροδίσει

και καλή μας όρεξη 😋

Προηγούμενο άρθροΧουνκιάρ Μπεγεντί με πουρέ μελιτζάνα (καπνιστή)
Επόμενο άρθροΜπισκοτάκια Σμυρνέικα