Υλικά:

Για το κέικ:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια λάδι καλαμποκιού
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια καρύδια (χοντροκομμένα)
10 αυγά
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο
Μια πρέζα γαρίφαλο (τριμμένο)
2 βανίλιες
Για το σιρόπι:

3,5 φλιτζάνια ζάχαρη
5,5 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση:

Για το κέικ:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να αυξηθεί ο όγκος του.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το κακάο, το γαρίφαλο και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, μέχρι να διανεμηθούν ομοιόμορφα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί καλά και να ροδίσει η επιφάνεια.
Για το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να πήξει ελαφρά το σιρόπι.
Αφού βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, το περιχύνουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι, ώστε να απορροφηθεί καλά.

Η Συνταγή είναι της κας Αγγελικη Μιχαλοπουλου