Υλικά Συνταγής

Για το παντεσπάνι
½ φλιτζάνι (65 γρ.) αλεύρι που φουκώνει μόνο του
4 μεγάλα αυγά
½ φλιτζάνι (100 γρ.) ζάχαρη άχνη
⅓ φλιτζανιού (40 γρ.) κακάο

Για τη γέμιση
1 συσκευασία φυτική σαντιγί
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
2-3 κονιάκ
150 γρ. κερασάκια μαρασκίνο, στραγγισμένα, κομμένα στη μέση
5 κουταλιές της σούπας σιρόπι βύσσινο
Για τη διακόσμηση
σαντιγί
μερικά ολόκληρα κερασάκια μαρασκίνο
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το παντεσπάνι
Χτυπάτε στο μίξερ πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο, ομοιογενές και παχύρρευστο μείγμα.
Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κακάο και τα προσθέτετε κοσκινισμένα στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.

Βουτυρώνετε μια παραλληλόγραμμη φόρμα με χαμηλά τοιχώματα (περίπου 44εκ. Χ 30εκ.) και στρώνετε αντικολλητικό χαρτί βουτυρωμένο και αυτό πολύ καλά. Απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα του παντεσπανιού σε όλη την επιφάνεια. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 10’-11’, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Βγάζετε το παντεσπάνι από το φούρνο.
Πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με λίγη ζάχαρη άχνη και το αναποδογυρίζετε σε καθαρή πετσέτα κουζίνας. Αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζετε και την άλλη πλευρά με ζάχαρη άχνη. Τυλίγετε το παντεσπάνι σε ρολό όπως είναι ζεστό με την πετσέτα. Το αφήνετε τυλιγμένο να κρυώσει.

Ετοιμάζετε τη γέμιση
Φτιάχνετε τη φυτική σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της.
Προσθέτετε, καθώς τη χτυπάτε, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το κονιάκ.

Δείτε την συνέχεια της Συνταγής εδώ

Φωτό: Sofia Fetra Andreas Zapaltas