Υλικά

• Μείγμα κεμπάπ:
• 1 κιλό αρνί + ¼ κιλό λίπος αρνιού
• 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη & στραγγισμένη)
• 1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο & στραγγισμένο)
• ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
• ½ κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών

Για το κρεβάτι λαχανικών:
Μελιτζάνα ψιλοκομμένη
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Σκόρδο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι

Για τη ζύμη:
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο

Για το τελος:
1 αυγό χτυπημένο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Σουσάμι
Μαύροι σπόροι

Προετοιμασία

για τα κεμπαπ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε σε δάχτυλα κεμπάπ

Για το κρεβάτι λαχανικών

• Σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι, ψήστε ψιλοκομμένη μελιτζάνα, κρεμμύδι, κόκκινη πιπεριά, πράσινη πιπεριά και σκόρδο γο οποίο το τυλίγουμε
μέσα σε ένα αλουμινοχαρτο με λιγο λαδι και το βαζουμε μαζι με τα λαχανικά να ψηθεί
• Ξεφλουδίστε και λιωστε τα ψητά λαχανικά σαν μελιτζανοσαλάτα και πιεστε το σκορδο να βγει το μεσα του και μετά αλατοπιπερώστε τα με ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι και αλάτι

Απλωνουνε τα κεμπάπ στο ταψί πάνω από τα λαχανικά και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 250°C μέχρι να ροδίσουν

Στη συνέχεια φτιαχνουμε την ζύμη
• Σε ένα μπολ, ανακατεύω το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα σε σκόνη.
• Προσθέτω το ζεστό νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνω μέχρι να πάρω μια λεία ζύμη.
• Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και μετα την ανοιγω σε ένα φύλλο και το σκεπάζω.

Τέλος:
• Απλώνουμε τη ζύμη πάνω από το ταψι και την αλείφουμε με ένα μείγμα από χτυπημένο αυγό και ξύδι
• Πασπαλίζουμε από πάνω σουσάμι και μαύρους σπόρους
• Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και σερβίρουμε ζεστό
Απολύτως νόστιμο – δοκιμάστε το!