Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Τι υπέροχο γλυκό, ειδικά τώρα που είναι η εποχή των κερασιών! Εγώ τη λατρεύω αυτή την πίτα, γιατί είναι τόσο αφράτη, ζουμερή, και γεμάτη με τα γλυκόξινα κερασάκια. Είναι ιδανική για τον απογευματινό καφέ ή για να γλυκάνεις την παρέα σου. Και το καλύτερο; Είναι πανεύκολη, ακόμα κι αν δεν είσαι εξοικειωμένη με τα γλυκά!

Κερασόπιτα με Αφράτο Κέικ

Μια φρεσκοψημένη, χρυσαφένια κερασόπιτα με πολλά κόκκινα κεράσια στην επιφάνεια, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη, κομμένη σε κομμάτια.

Φτιάξτε μια πεντανόστιμη, αφράτη κερασόπιτα με φρέσκα κεράσια! Εύκολη συνταγή για ένα ζουμερό κέικ ιδανικό για καλοκαιρινά τραπέζια.

Prep Time 25 minutes
Cook Time 50 minutes
Additional Time 1 hour
Total Time 2 hours 15 minutes

Ingredients

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • μια πρέζα αλάτι
  • 420 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 450 γρ. κεράσια απύρηνα

Instructions

┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊

  1. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
  2. Σταματάμε το μίξερ και βάζουμε το αλεύρι,το αλάτι,το μπέικιν πάουντερ,τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψίκαι το απλώνουμε καλά.
  4. (Εγώ έκανα μιάμιση δόση σε ταψί 35 εκ.)
  5. Προσθέτουμε τα κεράσια στο μείγμα, το ένα κοντά στο άλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 βαθμούς, για περίπου 50 λεπτά.
  6. Όταν κρυώσει,πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.
  7. *Η άχνη είναι προαιρετική.

Η Συνταγή είναι της κας τσιουκανη ελενη Σάκης

Notes

💡 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Κεράσια: Για να αφαιρέσετε εύκολα τα κουκούτσια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό εργαλείο ή ακόμα και ένα καλαμάκι. Αν δεν βρείτε φρέσκα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα κεράσια (αφού τα ξεπαγώσετε καλά και στραγγίξετε τα υγρά).
  • Βούτυρο: Το βούτυρο πρέπει να είναι πραγματικά σε θερμοκρασία δωματίου για να αφρατέψει σωστά με τη ζάχαρη.
  • Αλεύρι: Μην παραχτυπάτε το μείγμα αφού προσθέσετε το αλεύρι, γιατί θα γίνει σκληρό το κέικ. Απαλό ανακάτεμα αρκεί.
  • Ταψί: Αν κάνετε τη μιάμιση δόση όπως εγώ, ένα ταψί 35 εκ. (στρογγυλό ή ορθογώνιο) είναι ιδανικό.
  • Έκανες αυτή την συνταγή;

    Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή