Κεφτέδες με πατάτες στο φούρνο

Υλικά

1 κιλό κιμά ανάμεικτο
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
λίγο ξύδι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
πολύ λίγο κύμινο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές μουστάρδα
δύο αυγά
φρέσκο μαϊντανό και δυόσμο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
λίγο ούζο ♥️

Εκτελεση

Ανακατεύουμε τις πατάτες με μπόλικο λεμόνι αλάτι πιπέρι ρίγανη λίγη γλυκιά πάπρικα και μπόλικο
ελαιόλαδο. Τις αδειάζουμε σε ταψί, μαζί με όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.
Περιχύνουμε με 1.5 ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 1 ώρα, έχοντάς τες
σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο, μέχρι να μαλακώσουν.

 

Για τα κεφτεδάκια
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, τρίβουμε το κρεμμύδι κατευθείαν μέσα στον κιμά γιατί
χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους. Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξύδι και το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μείγμα καλά. Αν είναι σφιχτό το μείγμα, ραντίζουμε με λίγο νερό. Αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο ψωμί, ή φρυγανιά.
Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζουμε μέσα στο ταψί με τις ήδη ψημένες πατάτες.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.

ΠΗΓΗ: Μένια Στεφοπούλου