Το γλυκό Κιουνεφέ, ξυπνά όλες τις αισθήσεις, είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της Ελλάδας και της Κύπρου. Τραγανό στο εξωτερικό το κανταιφι  τυλίγει απαλά το λιωμένο τυρί, δημιουργώντας μια ευχάριστη γλυκιά αρμονία. Το ζεστό σιρόπι που χύνεται αμέσως μετά το ψήσιμο αφήνει μία υπέροχη γεύση αλλα και  μια σαγηνευτική επίγευση.

Υλικά:

κανταΐφ 500 γρ. / φυλάσσεται στην κατάψυξη και αποψύχεται αν χρειάζεται /
300 μοτσαρέλα βουβαλίσια, θρυμματισμένη 150 γρ βούτυρο

για το σιρόπι :
350 ml νερό
250 γρ ζάχαρη
χυμό από ½ λεμόνι.

για διακόσμηση:
αλεσμένο φιστίκι
κρέμα ή παγωτό

Εκτέλεση:

Αρχικά, ετοιμάζετε το σιρόπι ανακατεύοντας τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού.
Το σιρόπι βράζει για λίγα λεπτά και κρυώνει.
Το παγωμένο κανταΐφ αφήνεται να χαλαρώσει και μετά κόβεται με ψαλίδι σε μικρά κομμάτια.
Το ταψακι στο οποίο θα ψηθεί το κανταΐφ αλείφεται με βουτυρο και γεμίζεται με κανταΐφ, “τρομπουτάρεται” / πατιέται / με φλιτζάνι ή άλλο, και αυτή η στρώση πρέπει να είναι αρκετά επιπεδη και αλοιφεται με βουτυρο 30-40 ml.
Στη συνέχεια βάζουμε μια λεπτή στρώση μοτσαρέλα, και προσθέτουμε μια στρώση κανταΐφ.
Πατήστε ξανά καλά και παλι βουτυρο 30-40 ml
Το γλυκό ψήνεται στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου και αφαιρείται από το φούρνο.
Περιχύνουμε με το έτοιμο σιρόπι και πασπαλίζουμε με αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης.
Σερβίρετε με κρέμα ή μια μπάλα παγωτό.

Απόλαυσέ το !

Προηγούμενο άρθροΣπλήνα Γεμιστή…για επιλεγμένους ουρανίσκους
Επόμενο άρθροΜπισκότα Λεμονιού