Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου καλοκαιρινά φαγητά, τόσο νόστιμο, τόσο ελληνικό! Εγώ τα λατρεύω, είναι τόσο ελαφριά και με αυτό το αυγολέμονο… μμμμ! Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να τσιγαρίσουμε τίποτα, όλα ωμά για να είναι πιο υγιεινά και δροσερά.

Κολοκυθάκια Γεμιστά με Αυγολέμονο

Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και ρύζι, μαγειρεμένα όλα ωμά και περιχυμένα με αφράτο αυγολέμονο.

Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και ρύζι, μαγειρεμένα όλα ωμά και περιχυμένα με αφράτο αυγολέμονο.

Prep Time 25 minutes
Cook Time 45 minutes
Additional Time 10 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes

Ingredients

  • Κολοκυθάκια (όσα θέλετε να γεμίσετε, διαλέξτε μέτρια)
  • Κιμάς (χοιρινός, μοσχαρίσιος, ή ανάμεικτος – η επιλογή σας, εγώ βάζω περίπου 500-600 γρ. για 6-8 κολοκυθάκια)
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Μπόλικος μαϊντανός, άνηθος και δυόσμος, ψιλοκομμένα (όσο πιο πολλά, τόσο πιο νόστιμα!)
  • Ρύζι Καρολίνα (περίπου 1/2 φλιτζάνι για την ποσότητα κιμά που λέω, αλλά βάλτε με το μάτι)
  • Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμάς (λίγο, για χρώμα και γεύση)
  • Ελαιόλαδο (αρκετό για τη γέμιση και το μαγείρεμα)
  • Νερό ζεστό

Για το Αυγολέμονο:

  • 1 αυγό (ή 2 αν θέλετε πιο πηχτό)
  • Χυμός από μισό λεμόνι (ή ολόκληρο αν σας αρέσει πιο ξινό)
  • Ζωμός από το φαγητό

Instructions

┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε από μέσα τά κολοκυθάκια τρυπάμε γύρω γύρω με το πιρούνι ρίχνουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε στην άκρη
    Ο κιμάς επιλογής σας και τα υλικά μας με το μάτι,δεν τσιγαριζουμε τίποτα όλα τα βάζω ωμά!!!!
  2. Σε μπολ βάζουμε τόν κιμά το κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, Μαϊντανό άνηθο δυόσμο ψιλοκομμένα
    Ρύζι Καρολίνα πρώτα το ξεπλένουμε Αλάτι πιπέρι κουρκουμά
    Ελαιόλαδο,,,,, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας
  3. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια τα τοποθετούμε σε σειρά στην κατσαρόλα
    Ρίχνουμε ελαιόλαδο αλάτι, ζεστό νερό να σκεπαστούν τα κολοκυθάκια
    Όταν τα κολοκυθάκια βράσουν είναι έτοιμο το φαγητό μας
  4. Σε ένα μπολ, χτυπάω μόνο το ασπράδι του αυγού μέχρι να γίνει αφράτο.
    Προσθέτω τον κρόκο και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά.
    Ρίχνω το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύω.
  5. Τέλος, παίρνω ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα του φαγητού (με μια κουτάλα) και τον προσθέτω σιγά-σιγά στο αυγολέμονο, χτυπώντας συνεχώς, για να μην κόψει.
    Περιχύνω τα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα με το αυγολέμονο. Κουνάω απαλά την κατσαρόλα για να πάει παντού. Η Συνταγή είναι της κας Thomi Kromlidou

Notes

Tips από εμένα:

  • Για τις ψίχες: Μην πετάτε την ψίχα των κολοκυθιών! Ψιλοκόψτε την και βάλτε την στη γέμιση. Δίνει έξτρα υγρασία και γεύση.
  • Αυγολέμονο: Για να μην σας κόψει το αυγολέμονο, είναι σημαντικό ο ζωμός που προσθέτετε να είναι ζεστός, αλλά όχι καυτός, και να τον ρίχνετε σιγά-σιγά χτυπώντας συνεχώς.
  • Κιμάς: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κιμά κοτόπουλου αν θέλετε ένα πιο ελαφρύ φαγητό.
  • Σερβίρισμα: Τρώγονται φανταστικά ζεστά, αλλά και την επόμενη μέρα, ίσως και κρύα!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή