Αυτά τα τηγανητά κολοκυθάκια γίνονται εξαιρετικά τραγανά χάρη σε ένα μικρό μυστικό! Η διπλή διαδικασία αλευρώματος και η παραμονή στο ψυγείο απομακρύνει την περιττή υγρασία, χαρίζοντας ένα αποτέλεσμα που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά

4-5 κολοκυθάκια μέτρια, σφιχτά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 1 φλιτζάνι για την πρώτη στρώση και επιπλέον για το δεύτερο πέρασμα)
Πάπρικα γλυκιά (1 κουταλάκι του γλυκού)
Νερό (περίπου 1/2 φλιτζάνι)
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα (αρκετό για να καλύψει τον πάτο του τηγανιού σε βάθος περίπου 1-2 εκατοστών)

Για τη σως γιαουρτιού:
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκορδόσκονη (ή 1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένη)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Κόβω τα κολοκυθάκια μου σε σχετικά χοντρές ροδέλες και τις αλατοπιπερώνω και από τις δύο πλευρές.
Πασπαλίζω με αλεύρι και ανακατεύω να πάει παντού.
Τα βάζω σ’ένα μπολ και μετά στο ψυγείο για μία ώρα να βγάλουν την υγρασία τους.
Στη συνέχεια τα περνάω ένα ένα κανονικά από αλεύρι με λίγη πάπρικα,τα βουτάω μέσα στο νερό και τα τηγανίζω
σε δυνατή φωτιά σε ηλιέλαιο!!

Ετοιμάζω τη σως:
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύω το γιαούρτι στραγγιστό με τη σκορδόσκονη και το ελαιόλαδο. Δοκιμάζω και προσθέτω λίγο αλάτι αν χρειάζεται.

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου